Україна, 61003 Харків, пр. Науки 72 кв. 4 ashatrovskiy@ukr.net +38 (057) 3925783

Шановні Колеги!

Давайте підтримаємо, чим можемо, наших луганських колег і друзів (тим більше, серед авторів є і харків’янка). Наводжу повний текст листа.

 

Вельмишановні колеги,

Пишу Вам, в цей непростий для нашої країни час, від імені колективу авторів упорядників майбутнього наукового видання (Боровик Л. П., Глотов С. В., Геряк Ю. М., Гузь Г. В., Дем’яненко С. О., Полчанінова Н. Ю., Бондарев В. Ю.).

Вже досить тривалий час ми працюємо над упорядкуванням та підготовкою рукопису, який має робочу назву “Каталог безхребетних Луганського природного заповідника НАН України“. 

Всі ви знаєте, що від початку агресії росії, в 2014 року Луганський природний заповідник і  наш невеликий колектив, який залишився і надалі працює на території України, переживає непрості часи. Від 2014 року частина територій заповідника опинилась під окупацією, а з 2022 всі відділення заповідника опинились під повною окупацією. Незважаючи на це, ми працюємо і надалі, публікуючи матеріали та напрацювання за попередні роки, беремо участь в наукових конференціях, експедиціях проєктах та працюємо на користь України. 

Ми з колегами підготували список безхребетних заповідника, який ми би хотіли представити до Вашої уваги і попросити в міру можливості переглянути на кшталт помилок, неточностей та можливих доповнень. Ми починали роботу над списком ще в 2012 році, в Луганській області, коли під рукою була наша чудова бібліотека, звіти та літописи природи. Потім 2014 до 2021 року була велика перерва і після чого ми повернулись до формування та роботи над списком в 2021 році. В зв’язку з чим ми би хотіли звернутись до всіх колег, провідних фахівців по різних групах безхребетних, на предмет можливості переглянути саме Вашу групу в списку безхребетних заповідника на предмет доповнень, неточностей та зауважень. Я був би вдячний всім, хто би міг знайти час для такої роботи і переглянути вашу групу. Буду вдячний за будь-які зауваження, поради, рекомендації та доповнення.

Посилання на список тут: 

https://docs.google.com/document/d/17-vLmI6hO9Wb_CPyR7miwaMCWExKOX_b3_jUrXW8k/edit?usp=sharing

Від часів свого створення і до початку окупації, Луганський заповідник і колектив радо приймав і як міг сприяв проведенню різнопланових наукових досліджень всім науковцям з усієї України. І я вірю, що після звільнення нашої рідної Луганщини ми з Вами ще неодноразово зустрінемось в спільних  експедиціях на унікальних степових і заплавних ділянках Луганського природного заповідника, так як було в старі добрі часи, на гостинній та вільній від окупанта Луганщині.

Наперед вдячні всім, хто зможе допомогти і переглянути свої групи.

Всім гарного дня і мирного всім неба!

З повагою,

Сергій.

Мої контакти: +380682740406 / +380932032317sergijglotov@gmail.com

Sergii Glotov, Ph.D.

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *